Amics de Gaudí signa un conveni amb Montserrat

L’Associació Amics de Gaudí ha signat un acord de col·laboració amb l’Abadia de Montserrat. El monestir, llar de la patrona de Catalunya, compta amb una obra de Gaudí poc coneguda: el Primer Misteri de Glòria.

 

La signatura d’aquest conveni marc cerca afavorir la col·laboració entre ambdues institucions en la recerca i divulgació de l’obra i figura de Gaudí. L’acord permetrà organitzar exposicions, simposis i conferències sobre Gaudí al monestir; i obre la porta a possibles publicacions conjuntes. L’Abadia, a més, passa a ser amic institucional d’Amics de Gaudí i obté assessorament expert de l’Associació en matèria gaudiniana.

 

Beneficis per als socis

 

Gràcies a l’acord; tots els socis d’Amics de Gaudí obtindràn un descompte en la afiliació a l’associació Amics de Montserrat; i els membres d’Amics de Montserrat podràn fer-se socis d’Amics de Gaudí al preu reduït destinat a estudiants i jubilats. Amics de Montserrat té una quota única de 25€; però pels Amics de Gaudí serà de 15€.

 

A més, tots els socis d’Amics de Gaudí en actiu a data de signatura del conveni (març de 2017) obtindràn gratuïtament, si ho desitgen, l’afiliació a Amics de Montserrat. Els interessats hauran de posar-se en contacte amb Amics de Gaudí a través del correu press@amicsdegaudi.com abans de juny de 2017.

 

Formar part d’Amics de Montserrat suposa diversos avantatges: descomptes en l’aparcament a Montserrat i en els bitllets pel cremallera, preus reduïts a la botiga del Monestir, descomptes en l’allotjament a l’Hotel Abat Cisneros i a les Cel·les Abat Marcet; descomptes al Museu de Montserrat, etc…

 

Avantatges Amics de Montserrat

 

Per gaudir del descompte en l’afiliació a l’associació Amics de Montserrat, poseu-vos en contacte amb press@amicsdegaudi.com. Consulteu tots els descomptes i avantatges pels Amics de Montserrat al seu web.

 

Gaudí i Montserrat

 

La vinculació de l’arquitecte amb Montserrat és un dels motius principals per aquest acord. El Primer Misteri de Glòria (1900-1907) és una interessant obra col·lectiva que forma part del Rosari Monumental de Montserrat. Gaudí hi participà projectant una cova a la roca de la muntanya que al·ludeix al Sant Sepulcre. En ella, l’arquitecte hi col·locà, vetllant, un àngel i el grup de les tres Maríes, escultures elaborades per Dionís Renart. Sobre la cova, Gaudí va projectar una estàtua de Crist Ressuscitat, obra de Josep Llimona.

 

La figura de Gaudí a Montserrat, però, va més enllà del Misteri de Glòria. Com a estudiant, Gaudí va col·laborar amb Francesc Villar en el projecte de Cambril de la Verge i la capella posterior. També participà en el Primer Congrés Litúrgic de Montserrat (1915) i assistí amb interés a les sessions de cant gregorià del Pare Sunyol, montjo del monestir. A més, Gaudí va visitar en diverses ocasions la muntanya santa, i era reconeguda la seva admiració per l’entorn natural del Monestir i la seva devoció per la Verge de Montserrat.

 

Gaudí-Rosario_Monumental_de_Montserrat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *