El passat dilluns 12 de desembre va tenir lloc el II Seminari del Consell Gaudí, titulat ‘La rehabilitació i els nous usos del patrimoni gaudinià’. Representants d’Amics de Gaudí van asistir-hi juntament amb diversos propietaris i responsables de l’obra de Antoni Gaudí.

 

Un programa molt complet

 

Les sessions van començar a les 9:30 del matí i van acabar al voltant de les cinc de la tarda amb una visita guiada al Palau Güell. La ponència que va iniciar la jornada va centrar-se en el projecte de futur del mateix Palau. Els seus responsables busquen l’equilibri entre les visites, les activitats i la conservació i preservació de l’immoble.

 

Després d’aquesta conferència, va ser el torn del projecte de rehabilitació i museològic de la Casa Vicens, avui en curs, que va resultar molt interessant com a proposta per una obra que, fins ara, es mantenia tancada al públic.

 

La següent xerrada va girar entorn el plantejament empresarial de la Torre Bellesguard. Aquest va ser explicat detalladament per Anna Mollet, gerent de l’edifici i membre de la família propietària. Mollet obrí perspectives en la manera de combinar l’ús privat d’habitatge familiar i les visites del públic.

 

La última ponència la va dur a terme la Sra. Françoise Aubry, conservadora del Museu Horta. La seva intervenció va descobrir als assistents un treball rigorós i acurat, el resultat del qual és un model indiscutible de gestió i recuperació de casa taller ‘art noveau’.

 

Com a cloenda de la sessió matinal, va oferir-se una audició d’orgue de quatre peces, dos de les quals van ser composades per les filles d’Eusebi Güell. La música va fer reviure, per uns instants, la indissoluble connexió entre Palau Güell i música.

 

Unes trobades necessàries

 

Després del dinar a la sala de les cotxeres, es va dur a terme, a manera de síntesi, una taula rodona per posar en comú les diferents inquietuds i contradiccions a què va lligada qualsevol obra de l’arquitecte català: la massificació, la necessitat de conservar el patrimoni, la conveniència o no de transformar-lo en negoci, etc.

 

Les conclusions que es deriven d’aquest tipus de trobades, evidencien la necessitat de la seva continuació en el futur. Sempre amb l’objectiu de establir una mirada conjunta sobre el patrimoni gaudinià que asseguri la seva conservació en el futur.

22.358 comentarios sobre “AdG al II Seminari del Consell Gaudí”

  1. There is absolutely no indication of the pills inside and there is no reference to ViaBestBuy or our India lab priligy medication But as God divines righteous thunder struck me with that pill, I was a new beast, I felt like I did back when I was a teenager

  2. They know exactly what the price is upfront, he said cialis cost Tadalafil widens the blood vessels that supply the penis, allowing more blood flow to the area to help you maintain a firmer erection during sexual intercourse