El pròxim 10 de març l’Ajuntament de Tarragona projectarà el documental «Jujol-Gaudí: Dos genis de l’arquitectura«. La projecció es realitzarà al Teatre Metropol, obra del mateix Jujol, a les nou de la nit. El documental vol, segons els seus productors, «esdevenir una peça més que col·labori en el coneixement i difusió del genial trencadís d’aquestes dues figures de l’arquitectura«. Les entrades pel visionat de la pel·lícula són gratuïtes, però cal invitació.

 

El film compta amb la participació de diverses personalitats del món de l’arquitectura i l’art. Entre elles, destaquen l’arquitecte i ex-president dels Estudis Gaudinistes Toshiaki Tange, l’arquitecte Oriol Bohigas, el professor i actual director de la Cátedra Gaudí Juan José Lahuerta i el fill de Jujol, Josep Maria Jujol, Jr. El documental és una producció de SAGASSE SL i ha estat dirigit per Luis Campo Vidal.

 

Sinopsi

 

Des de fa anys les portes del Modernisme obren cada dia per explicar als seus visitants les claus d’aquest moviment cultural de finals del segle XIX i principis del XX. Seguirem diversos guies prenent com a fil conductor una comparativa entre dos dels referents indiscutibles en l’estudi del Modernisme català: Gaudí i Jujol. Dos genis coetanis d’aquest moviment, però que van desenvolupar llenguatges propis i únics -anomenats gaudinians i jujolians-, al marge dels corrents estètics. Dues ments brillants que van col·laborar en les obres més emblemàtiques: Casa Batlló, Pedrera, Park Güell, Colònia Güell, Sagrada Família i van anticipar el camí de l’arquitectura moderna.

 

 

Llegiu més sobre aquesta notícia al web de Teatres de Tarragona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.