Des del passat dissabte 1 de juliol al matí, aquell que ho vulgui podrà visitar el Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor de Tarragona, l’esglèsia on es troba la primera obra documentada d’Antoni Gaudí. Es tracta d’un altar d’alabastre i marbre dissenyat per l’arquitecte quan encara era estudiant. Gaudí va realitzar el treball arrel que la seva única neboda, Rosa Egea Gaudí, ingressés al col·legi de Jesús i Maria de Tarragona. Gaudí, que era el tutor legal de la noia d’ençà la mort de la seva mare; va proposar a l’escola fer l’obra com a agraïment i també per fer front a les despeses de la seva neboda.

 

Fins ara, l’esglèsia només s’obria al públic cada cert temps per l’ofici litúrgic. Ara, però, també ho farà a d’altres visitants. Les visites inclouen una guia en paper on, a més de les característiques arquitectòniques, s’explica la vinculació de Gaudí amb l’espai i la part més religiosa. L’empresa organitzadora, Expertus Turismo y Ocio, està iniciant els tràmits per portar a l’espai una exposició d’àmbit internacional, ‘Gaudí i la misericòrdia‘.

 

Els visitants reben un dossier en quatre idiomes per conèixer a fons l’espai. Amb tot, la setmana vinent, l’empresa Expertus reunirà a diverses companyies que organitzen visites guiades perquè puguin preparar-se i incloure el santuari com un punt d’interès en les rutes per a grups que impulsen. Així, aquest espai formaria part de la ruta modernista que passeja la ciutat. Els diners recaptats amb les entrades es destinaran a millorar el santuari i restaurar parts que estan malmeses.

 

Llegiu més d’aquesta noticia al DiariMés.com

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.