El tresorer d’Amics de Gaudí, Bartomeu Jané, ha participat aquest dimecres passat, dia 8 de febrer del 2017, en un especial sobre l’arquitecte Josep Maria Jujol i el Santuari de Montferri al programa Divendres de TV3.

 

Aquesta obra de Jujol, deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí, va iniciar-se a l’any 1925 amb la col·locació de la primera pedra, però després d’una llarga aturada per diferents circumstàncies històriques, les obres no van acabar fins l’any 1999.

 

Jané, que és arquitecte i estudiós de la obra de Gaudí i Jujol, està molt vinculat amb l’estudi i difusió del Santuari. Res estrany, tenint en compte que el fort vincle de la seva familia en la segona fase d’acabament i conservació del mateix Santuari.

 

L’especial de TV3 reforça la visibilitat d’aquesta obra única; exemple del modernisme i de l’obra de l’arquitecte Jujol. Tal com explica Jané, «el Santuari significa molt en la trajectòria de Jujol; però també per a la gent de Montferri». Al cap i a la fi, recorda Jané, l’avia materna de l’arquitecte era del poble; i tota la gent de la zona es va implicar en el projecte.

 

En aquest enllaç, i a partir del minut 01:33:20, podeu veure el fragment del Divendres sobre el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri.

 

Montferri Jujol

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.