L’Associació Amics de Gaudí ha signat un acord de col·laboració amb l’Abadia de Montserrat. El monestir, llar de la patrona de Catalunya, compta amb una obra de Gaudí poc coneguda: el Primer Misteri de Glòria.

 

La signatura d’aquest conveni marc cerca afavorir la col·laboració entre ambdues institucions en la recerca i divulgació de l’obra i figura de Gaudí. L’acord permetrà organitzar exposicions, simposis i conferències sobre Gaudí al monestir; i obre la porta a possibles publicacions conjuntes. L’Abadia, a més, passa a ser amic institucional d’Amics de Gaudí i obté assessorament expert de l’Associació en matèria gaudiniana.

 

Beneficis per als socis

 

Gràcies a l’acord; tots els socis d’Amics de Gaudí obtindràn un descompte en la afiliació a l’associació Amics de Montserrat; i els membres d’Amics de Montserrat podràn fer-se socis d’Amics de Gaudí al preu reduït destinat a estudiants i jubilats. Amics de Montserrat té una quota única de 25€; però pels Amics de Gaudí serà de 15€.

 

A més, tots els socis d’Amics de Gaudí en actiu a data de signatura del conveni (març de 2017) obtindràn gratuïtament, si ho desitgen, l’afiliació a Amics de Montserrat. Els interessats hauran de posar-se en contacte amb Amics de Gaudí a través del correu press@amicsdegaudi.com abans de juny de 2017.

 

Formar part d’Amics de Montserrat suposa diversos avantatges: descomptes en l’aparcament a Montserrat i en els bitllets pel cremallera, preus reduïts a la botiga del Monestir, descomptes en l’allotjament a l’Hotel Abat Cisneros i a les Cel·les Abat Marcet; descomptes al Museu de Montserrat, etc…

 

Avantatges Amics de Montserrat

 

Per gaudir del descompte en l’afiliació a l’associació Amics de Montserrat, poseu-vos en contacte amb press@amicsdegaudi.com. Consulteu tots els descomptes i avantatges pels Amics de Montserrat al seu web.

 

Gaudí i Montserrat

 

La vinculació de l’arquitecte amb Montserrat és un dels motius principals per aquest acord. El Primer Misteri de Glòria (1900-1907) és una interessant obra col·lectiva que forma part del Rosari Monumental de Montserrat. Gaudí hi participà projectant una cova a la roca de la muntanya que al·ludeix al Sant Sepulcre. En ella, l’arquitecte hi col·locà, vetllant, un àngel i el grup de les tres Maríes, escultures elaborades per Dionís Renart. Sobre la cova, Gaudí va projectar una estàtua de Crist Ressuscitat, obra de Josep Llimona.

 

La figura de Gaudí a Montserrat, però, va més enllà del Misteri de Glòria. Com a estudiant, Gaudí va col·laborar amb Francesc Villar en el projecte de Cambril de la Verge i la capella posterior. També participà en el Primer Congrés Litúrgic de Montserrat (1915) i assistí amb interés a les sessions de cant gregorià del Pare Sunyol, montjo del monestir. A més, Gaudí va visitar en diverses ocasions la muntanya santa, i era reconeguda la seva admiració per l’entorn natural del Monestir i la seva devoció per la Verge de Montserrat.

 

Gaudí-Rosario_Monumental_de_Montserrat

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.